Zoeken

Blog Tenerife deel 1: De voorbereiding

Om deze blog te beginnen zal ik mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Mel Angerer, ik ben 19 jaar oud en ben geboren en getogen in Kerkrade. Momenteel volg ik de opleiding junior accountmanager op het Arcus college in Heerlen. Ik zit nu in mijn derde en tevens laatste jaar van deze opleiding. Nadat ik mijn diploma heb behaald zou ik graag nog verder willen studeren en nog een Hbo-diploma willen behalen. In deze blog zal ik jullie meenemen op mijn afsluitende stage bij Blue-Explorers Dive Center op Tenerife.


Via school heb ik samen met nog 3 medestudenten de kans gekregen om bij Blue-Explorers stage te gaan lopen. 2 studenten zullen zich vestigen op Gran Canaria en de andere 2 studenten vestigen zich op Tenerife. Voordat ik überhaupt aan de voorbereiding kon beginnen moest ik mijn curriculum vitae opstellen, een motivatiebrief schrijven & tot slot moest ik ook nog een videosollicitatie gemaakt worden. Naderhand toen het zeker was dat ik op 5 februari kon beginnen met mijn stage bij Blue-Explorers kon de voorbereiding dan echt gaan beginnen. De voorbereiding op mijn reis heeft voornamelijk bestaan uit het regelen van een aantal zaken zoals het stopzetten van mijn studentenreisproduct omdat ik deze op Tenerife niet nodig zal hebben. Het aanvragen van een uitwonende studiefinanciering aangezien ik 4 maanden lang op Tenerife zal gaan wonen. En het aanvragen van een Erasmusbeurs niet te vergeten. Maar dit zijn voornamelijk de financiële kanten van de voorbereiding. Aangezien ik samen met een klasgenoot naar Tenerife zal gaan hebben we dan ook samen een vlucht weten te boeken en kunnen kijken voor een appartement in de buurt van het duikcentrum. Het zoeken naar een appartement ging niet echt van een leien dakje. Aangezien veel van de appartement nogal vrij prijzig bleken te zijn. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Ecovillage een vakantiepark net buiten Abades waar ook het duikcentrum is gevestigd. Echter was ons appartement binnen Ecovillage de eerste maand nog niet beschikbaar. Dus werd er voor ons vanuit Blue-Explorers een tijdelijk onderkomen verzorgd in het centrum van Abades. Toen dit alles geregeld was kon het aftellen beginnen. In de laatste dagen voor mijn vertrek heb ik nog afscheid kunnen nemen van mijn vrienden en familie. Over mijn vertrek en de aankomst op Tenerife kunnen jullie de volgende keer meer lezen.

70 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland