Zoeken
  • 97143

Blog #5 de werkzaamheden

De werkzaamheden waren voornamelijk hetzelfde. Het ontbijtbuffet opstarten. Het middagbuffet klaarmaken en dan weer het diner klaarmaken. Na een paar maandjes kon ik dan eindelijk naar het specialiteiten restaurant gaan. Daar was wel meer aan de hand. Het uitslaapbuffet klaarmaken, het terras schoonmaken en de daybeds klaarmaken binnen 1 uur. Dan begon het uitslaapbuffet, de borden ophalen en afwisselen met het voorbereiden van het diner. Na het uitslaapbuffet had ik 3 uurtjes pauze. Dat betekende slapen en klaarmaken voor het diner. Bij het diner moesten we dan serveren. Wijn services of foodrunner. Bij de wijnservices moest de gasten helpen met een fles wijn uitzoeken en de rest van de avond zorgen dat hun glas wijn gevuld blijft en hun waterglas gevuld blijft. Bij deze taak was het ook belangrijk om een praatje te maken met de gasten en hun uitleggen hoe de avond ging verlopen. Als je foodrunner was dan moest de hele tijd op en neer rennen om te zorgen dat alle gasten op tijd hun eten kreeg en het ook opruimen als ze klaar waren met eten.

4 keer bekeken0 reacties