Zoeken

Blog #3 cultuur en ervaringen

Culturen en culturele achtergronden

1. Fransen:

Eerst vraag ik of ze een beetje Engels kunnen en als ze dat kunnen dan ga ik op die manier verder. Zo niet dan haal ik de hotelmanager erbij die wel Frans spreekt.

2. Belgen:

Bij Belgen is het een stuk gemakkelijker zij spreken Vlaams wat heel erg lijkt op het Nederlands.

3. Duitsers:

Duitsers zijn meestal wel te begrijpen en er komen er niet zo veel als dat er Fransen of Belgen komen overnachten.

4. Engelsen:

Gasten vanuit Engeland komen er amper maar zijn gemakkelijk te helpen omdat ik de taal goed beheers.


Ervaringen

Mijn algemene indruk is dat het best verschillend was qua werkzaamheden wat ik niet had verwacht. Daarmee bedoel ik dat ik niet alleen achter de receptie heb gezeten maar ook het ontbijt heb klaargemaakt, kamers gestript, bureaus kapot geslagen, meubels transporteren naar een ander hotel etc. Wat wel fijn was, was dat ik 1x per dag een warme maaltijd en een gratis hotelkamer kreeg om te overnachten.

Wat heb ik geleerd:

Meer zelfstandig zijn. Omgaan met gasten waarvan ik de taal niet beheers.

Wat waren mijn goede punten:

Vriendelijkheid. Uitvoeren gevarieerde werkzaamheden.

Waar had ik moeite mee:

Franstalige gasten iets uitleggen of verstaan.

Slotwoord:

Verder was de stage wel prima verlopen.
6 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00