Zoeken

Blog #2

Hallo,


Mijn naam is Feyim, ik ben 16 jaar oud en ik doe de opleiding luchtvaardienstverlener in Maastricht.

Voor mijn stage ben ik naar het buiteland gegaan, Oostende, Belgie.

Ik ben hier voor ongeveer 11 weken.

Ik heb hier voor gekozen omdat ik ervaring wil op doen in een meertalig gebied en omdat ik wil wennen om voor een langere tijd van huis te zijn, alleen. Aangezien de opleiding die ik doe. Het is wel een beetje vervelend om buiten je comfort-zone te zijn. Ook probeer ik me te ontwikkelen op andere aspecten.

Ik loop stage bij een hotel, het Avenue Beach Hotel. Het is een 3 drie sterren hotel.

Op zondag 17 november 2019, kwam ik daar aan voor het eerst. Ik kreeg een rondleiding en daarna kreeg ik me kamersleutel waar ik mag slapen, wel slaap ik bij een ander hotel dat samenwerkt met het Avenue Beach Hotel. Ook krijg je een maaltijd per dag en stagevergoeding. Het is ongeveer 3 minuten lopen. De dag erna was mijn eerste werkdag, ik moest om 12 uur beginnen om te weken achter de receptie. Daar werd mij van alles uitgelegd hoe alles werkt door een andere stagiar.

Het bevalt mij wel, het is heel divers en ik heb allerlei verschillende functies, zoals ontbijt maken, receptie en housekeeping. Er zijn verschillende werktijden, van 7 tot 15, dan moet je meestal met het ontbijt helpen/maken en daarna de housekeeping. Of je hebt de 12-20 dienst, dan zit je meestal achter de receptie, en je doet een beetje helpen met housekeeping met de vroege dienst. De collega’s/andere stagiares zijn fijn om mee samen te werken, en vriendelijk.

Verder vindt ik het wel leuk tot nu toe, maar er zijn ook een paar nadelen op de kamer omdat het een kamer is die nog gerenoveerd moet worden.

Ik doe vrij weinig in me vrije tijd, meestal zit ik op me kamer op me laptop die ik heb meegenomen, soms ga ik wel het centrum in om boodschappen te doen en dergelijke maar het is niks speciaals.

Wel heb ik een mooi uitzicht op het strand en de zee van uit mijn kamer.

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar