Zoeken

Blog #1: Indruk na 2 weken

Hallo lezers,

Mijn naam is Davy, ik ben 20 jaar oud en ik doe de opleiding luchtvaardienstverlener in Maastricht.

Voor mijn stage ben ik naar het buitenland gegaan, om precies te zijn naar Oostende, Belgie.

Ik ben hier om precies te zijn voor 11 weken.

Ik heb hier voor gekozen omdat ik ervaring wil op doen in een meertalig gebied en omdat ik wil wennen om voor een langere tijd van huis te zijn, alleen. Aangezien de opleiding die ik doe. Het is wel een beetje vervelend om buiten je comfort-zone te zijn. Ook probeer ik me social skills te verbeteren zoals bijvoorbeeld gesprekken voeren.Ik loop stage bij een hotel, het Avenue Beach Hotel. Het is een 3 drie sterren hotel.


Op zondag 17 november 2019, kwam ik daar aan voor het eerst. Ik kreeg een rondleiding en daarna kreeg ik me kamersleutel waar ik mag slapen, wel slaap ik bij een ander hotel dat samenwerkt met het Avenue Beach Hotel. Ook krijg je een maaltijd per dag en stagevergoeding. Het is ongeveer 3 minuten lopen.


De dag erna was mijn eerste werkdag, ik moest om 7 uur beginnen om mee te helpen met het ontbijt te maken voor de gasten, na het ontbijt rond de middag werd ik achter de receptie gezet. Daar werd mij van alles uitgelegd hoe alles werkt.De dag ik dit schrijf is 3 december 2019, ik ben nu ruim 2 weken al op stage.

Het bevalt mij wel, het is heel divers en ik heb allerlei verschillende functies, zoals ontbijt maken, receptie en housekeeping. Er zijn verschillende werktijden, van 7 tot 15, dan moet je meestal met het ontbijt helpen/maken en daarna de housekeeping. Of je hebt de 12-20 dienst, dan zit je meestal achter de receptie, en je doet een beetje helpen met housekeeping met de vroege dienst. De collega’s/andere stagiares zijn fijn om mee samen te werken, en vriendelijk.


Verder vindt ik het wel leuk tot nu toe, alleen op je kamer is leuk. Niemand die je stoort.

Ik doe vrij weinig in me vrije tijd, meestal zit ik op me kamer op me playstation die ik heb meegenomen, soms ga ik wel het centrum in om boodschappen te doen en dergelijke maar het is niks speciaals.


Wel heb ik een mooi uitzicht op het strand en de zee van uit mijn kamer (zie foto).


25 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00