Zoeken

Bezoek aan CEF Mallorca en Palma Pictures

Op zondag vlogen wij, Bas Sterenberg en Roel Willems, naar Mallorca om op maandag geacclimatiseerd aan de eerste werkdag te beginnen.

We gaan op bezoek bij CEF Mallorca, een school welke veel overeenkomsten heeft met onze opleiding Audiovisueel Specialist.

Uiteraard zijn we in de avond van aankomst de boulevard van Palma afgelopen en hebben genoten van het uitzicht, de Palmbomen die er gewoon in het wild groeien en op zoek gegaan naar een pittoreske eetgelegenheid. Onze overtuiging om de stad zo van de minder toeristische kant te bekijken.

Gelukkig zijn daar apps voor die je de weg wijzen ;-)

Palma de Mallorca

Dag 1

Ons hotel ligt een uurtje lopen van de school waar we naar toe gaan. Aangezien het weer hier bijzonder lekker is kiezen wij ervoor om genoeg stappen per dag te halen. In de middag werden wij verwacht, we hebben tijd om eerst de oude binnenstad te verkennen.

We werden hartelijk ontvangen door Puma Bipp, de coördinatrice van de school.

Het onderwijssysteem van Spanje is in vergelijking met het Nederlandse systeem een stuk eenvoudiger van opzet. De fase waarin de studenten op deze school zitten is vergelijkbaar met waarin onze studenten zitten.

Wat sterk opviel is dat de audiovisuele taal vrij universeel is. Bas en ik volgden een les waarin als opdracht gemaakte commercials werden besproken. Met drukke handgebaren werden de verschillende camerabewegingen door de docent uitgelegd.

Opvallend is dat in Spanje op exact dezelfde manier lesgegeven wordt als op Arcus Kunst, Theater en Media; praktisch gericht met een theoretische onderbouwing.


Uitleg over onze onderwijssystemen met Puma Bipp

In de avond zijn we gaan eten bij een restaurantje alwaar wij de enige klanten waren. Een Pianobar met 2 tafeltjes, geen muziek, een eigenaar die geen Engels spreekt.

Heerlijk ongemakkelijk ;-)


Dag 2

In de ochtend hebben we een les bijgewoond waarbij de studenten terugkwamen uit de BPV. Dat waren de studenten uit het midden segment. Die opleiding is vergelijkbaar met onze niveau 3 opleidingen.

De studenten komen om de week een ochtend terug (mits het werk het toelaat) om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Op stagebezoek gaan ze niet echt, maar ze houden wel contact via telefoon of mail.

Veel van de jongens waren werkzaam bij de lokale radio.


Prachtig was het gesprek met de directeur, waarbij de passie letterlijk van de man af spatte. Hij wil dat de studenten allemaal zo goed mogelijk terecht komen. Ook al sprak hij geen Engels en wij geen Spaans, toch begrepen we elkaar.

Mooi vak hebben we toch!


In de middag woonden we een les stop-motion bij welke onderdeel is van de opleiding 3D animatie. Bij deze les kregen de studenten aan de hand van een echt poppetje het gevoel om de vertaling te kunnen maken in de digitale 3D wereld. Dit aan de hand van de anatomie van het poppetje. Heerlijk om de leerlingen die normaliter alles op papier of digitaal doen nu met een schaar en piepschuim aan het werk te zien!

knutselen aan een eigen ontworpen poppetje voor de te maken stop-motion film

Gelukkig is het nog lang licht en de temperatuur aangenaam. Dus zijn we tegen de avond naar Palma Beach gelopen en hebben daar even op het strand kunnen doorbrengen. Uiteraard nog gebadderd in de Middellandse Zee.

Na diner op het strand nog een afzakkertje in het welbekende Hardrock Café. Uiteraard zoeken we ook de echte toeristische plekken op!

Gewoon omdat het kan.Dag 3

Als slotakkoord van het werkbezoek zijn we uitgenodigd bij Palma Pictures. Palma Pictures is dé leverancier van faciliteiten en crew voor film, televisie en commercials op Mallorca. Dit op zeer hoog niveau. Klanten zijn onder andere BBC en Netflix, logisch ook met zo’n eiland als decor!

Tijdens het gesprek met de talentscout bleek dat er voor Arcus studenten zeker een mogelijkheid is om er stage te lopen mits er een match is tussen het bedrijf en de student. Beheersing van zowel de Engelse als Spaanse taal is voor hen een absolute must. Het bezoek hebben we afgesloten met een uitgebreide rondleiding door het gebouw waar de hoge standaard duidelijk te zien en te voelen was.

bezoek aan Palma Pictures

Na dit enerverende bezoek zat het werkgedeelte erop.

Met nog anderhalve dag te gaan voordat het vliegtuig zou vertrekken richting Nederland hebben we vanuit de school enkele bezienswaardigheden doorgekregen. De één commercieel en de ander nog onontdekt. Dit is heel fijn om zo vanuit de bewoners van Mallorca zelf tips te krijgen om het eiland te ontdekken.

We hebben dus nog even de toerist mogen uithangen.

Palma de Mallorca vanaf de boulevard

86 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland