Zoeken

Berlijnse Beleving - Gegroet Berlijn!

Bijgewerkt: 10 mrt 2018

(5 maart 2018)


Vandaag was het dan zover.. Vanochtend om 7 uur precies vertrok de bus, met gelukkig een ieder van ons aanwezig, naar Berlijn. Het was een lange maar fijne rit. Nu lig ik, om 00:30, in mijn bedje deze blog te schrijven. Ik ben uitgeput van de afgelopen indrukwekkende dag. Maar Berlijn.. Is het nu al waard!


Vanochtend om 5 uur op stond ik op. Dit ging me reuze gemakkelijk af maar ik zat dan ook bomvol adrenaline. Mijn klasgenoot tevens teamgenoot Jeroen stond om 6 uur voor mijn deur om samen naar Sittard te rijden. Vanuit daar zijn we vertrokken naar Berlijn. Het zonnetje scheen en iedereen was in een goede bui. Ik heb in de bus een boek gelezen, muziek geluisterd en liggen sluimer slapen. Bij de eerste stop van 3 kwartier heb ik mijn benen gestrekt en genoten van een red velvet cupcake. Bij de tweede stop; Helmstedt-Marienborn hebben we een rondleiding gekregen door het interessante Checkpoint Alpha. Deze grensovergang was tijdens de deling van Duitsland vanwege zijn geografische ligging de grootste en belangrijkste grensovergang bij de Duits-Duitse grens. Na deze stop zijn we doorgereden naar Berlijn. In Berlijn zijn we naar de East Side Gallery geweest. Dit is een stuk van de Berlijnse Muur dat na die Wende (de omwenteling) vanaf december 1989 door 118 kunstenaars werd beschilderd. Hier heb ik onder andere ook de toffe foto van deze blog geschoten. Vervolgens zijn we langs Checkpoint Charlie naar het internationale DJH Youth Hostel Berlin gereden. Hier hebben we onze sleutels in ontvangst genomen, heb ik mijn bed opgemaakt en een pan spaghetti gegeten om daarna rond kwart voor 8 richting het Reichstag te lopen. Dit was een imponerend groot gebouw ofwel het Duitse parlementsgebouw aan het Plein van de Republiek. Hier hebben we een audiovisuele tour gevolgd en ben ik een aantal interessante feitjes te weten gekomen. Een van die feitjes is onder andere waarom het gebouw in de koepel een opening heeft zitten. Daarnaast kon ik me voorstellen dat het uitzicht vanuit deze koepel erg majestueus zou zijn.. Beetje jammer dus dat wij hier waren toen het al donker was buiten. Maar goed.. Na ons bezoek aan het Reichstag zijn we naar het Sonycenter doorgelopen om een halve liter bier naar binnen te gieten. Tot slot ben ik nog met een aantal medestudenten door de stad heen gewandeld. Eenmaal terug bij het hostel ben ik me gaan douchen om vervolgens in bed deze blog te schrijven.


Al met al een bizar drukke en tamelijk vermoeiende heenreis maar des al niet te min erg leuk!


Blijf me vooral volgen als je geïnspireerd en vermaakt wilt worden door mijn Berlijnse beleving.


liebe Grüße en tot de volgende,

Madiecke
77 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland