Zoeken

Berlijnse Beleving - (Creatieve) Preparatie

Op 5 maart 2018 is het zover.. Op deze schitterende maar vooral vroege maandagochtend vertrek ik samen met mijn gezellige medestudenten en leraren naar de hoofdstad van Duitsland, het beruchte Berlijn. Dit is een reis die al uitermate lang op de planning stond en waar ik me dan ook erg opgetogen over voel. Maar om er ook daadwerkelijk een plezante week van te maken blijkt het handig te zijn goede voorbereidingen te treffen..


Nou kan ik je eerlijk vertellen dat ik niet zo goed weet waar anderen op doelen als ze spreken over een goede voorbereiding. Ik zelf ben een erg georganiseerd persoon en plan zaken vaak tot in de nodige details. Maar dat gaat bij mij zo automatisch dat ik het me meestal niet besef. En daardoor ben ik doorgaans ook vanzelfsprekend goed voorbereid. Anderzijds laat ik dingen graag op me af komen. Een goede voorbereiding dus.. Wat is dat nou precies?


Om mee te beginnen verwacht ik dat het hoofdzakelijk een beleving van Metropolis gaat worden, waarbij we druk bezig gaan zijn met het ontdekken van een nieuwe cultuur. Want ongeacht dat Berlijn in principe redelijk naast de deur ligt denk ik dat er een wereld voor ons opengaat in een stad met zo’n bizarre historische achtergrond, vele bezienswaardigheden, de indrukwekkende architectuur en lekker eten! Dit is dan ook een van die dingen die ik liever op me af laat komen. Het fijne is dat onze opleiding onze dagen helemaal volgeboekt heeft met tripjes naar musea’s, uitzichtpunten en rondleidingen. En dat ik op deze manier dus genoeg te zien krijg zonder dat ik zelf precies uit dien te stippelen waar ik heen ga, wanneer ik daar heenga en hoe ik er terecht ga komen. En de vrije tijd die ik heb (als ik die al heb en niet te moe ben dan) besteed ik aan.. Nou dat zie ik daar wel. Google is mijn vriend.


Des al niet te min is het natuurlijk wel belangrijk dat ik in Berlijn aanbeland. En hier moest ik zelf wel de nodige voorbereidingen voor treffen. Naast dat ik een klein bedrag voor reis, verblijf en eerder benoemde georganiseerde zaken moest overboeken moest ik ook een aantal gegevens afgeven bij mijn mentor en in het bezit zijn van geldige passen zoals ID en zorg kaart.


Tot slot wil ik vermelden dat wij als derdejaars een opdracht hebben gekregen in groepsverband met betrekking tot Berlijn hetzij deze memorabele gebeurtenis. ‘The Berlin Experience’ is een opdracht waarbij we bewust na moeten gaan nadenken over hetgeen de stad te bieden heeft, hoeveel belangstelling er is voor bepaalde aspecten en hoe we dit bij het publiek, de bezoekers van de stad onder de aandacht kunnen brengen. In dit geval is dat door middel van een ‘Merkmal’ en een daarbij horende promotiecampagne. Om dit project goed uit te kunnen voeren dienen wij ons natuurlijk wel goed te oriënteren en voor te bereiden. Maar hierover later meer..


Voor nu een fijne dag verder en blijf me vooral volgen als je geïnspireerd en vermaakt wilt worden door mijn Berlijnse beleving.


liebe Grüße en tot de volgende,

Madiecke


25 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland