Zoeken

Berlijnse Beleving - Bedankt Berlijn!

(9 maart 2018)


Berlijn ik bedank je hartelijk.. Je moet weten dat je mijn hart gestolen hebt met je hartverscheurende verhalen, pracht en praal.. Jij met je keiharde karakter bent een glorieuze stad! Ik ben blij dat je je creativiteit, verleden, grenzeloosheid en eigenzinnigheid met me hebt willen delen. Datzelfde geld voor mijn nieuwe en oude vrienden met wie ik deze reis gedeeld heb.


Dat gezegd te hebben wil ik met jullie delen hoe we onze laatste dag besteed hebben. Natuurlijk met een lange terugreis maar ook met Sachsenhausen. Sachsenhausen was tijdens de Tweede Wereldoorlog een concentratiekamp in Duitsland. In dit werkkamp werden hoofdzakelijk mannen geplaatst. De omstandigheden waren er uitermate slecht en dat het een werkkamp was betekende niet minder doden.. Ik vond het een naar idee op dezelfde plaats te staan als de plaats waar tig jaar geleden mensen mishandeld, vermoord en opengesneden werden.. Des ondanks was het goed ook deze duistere kant van Berlijn gezien te hebben. Want dat hoort er ook bij natuurlijk.


De terugreis heb ik hoofdzakelijk geslapen, muziek geluisterd, gefantaseerd en gedroomd over allerlei dingen die ik wil gaan ondernemen. We zijn onderweg gestopt om met zijn alle nog een hapje te eten bij de Mc Donalds en kwamen rond 9 weer in Sittard aan. Thuis ben ik direct mijn bed ingedoken en kon niet slapen. Dus.. Toch nog maar even deze blog.


Iedereen die mee was en dit leest hartelijk bedankt! Heel veel gezien, heel veel gedaan, heel veel geleerd en natuurlijk het allerbelangrijkste heel veel plezier gehad! Het was dus een fijne en goede reis.


Maar dit avontuur is nog niet voorbij.. We hebben namelijk nog een opdracht te voltooien! Blijf me dus vooral volgen als je geïnspireerd en vermaakt wilt worden door mijn Berlijnse beleving in dit geval met betrekking tot de opdracht. En als me nog iets te binnen schiet dat echt de moeite waard is om te delen zal ik dit ook delen via deze blog.


Daarnaast wil ik nog even vermelden, voor de gene die mijn voorgaande blogs gelezen hebben, dat ik deze aangevuld heb zodat je een completer beeld krijgt van mijn tijd in Berlijn. Ik vond het wel belangrijk dit te doen omdat ik doodmoe was en daarnaast erg weinig tijd had de blogs te schrijven naar eigen tevredenheid. En tot slot.. Als je geïnteresseerd bent in mijn reis, in beeldmateriaal, check dan even mijn Instagram account met de naam; madiecke.nl Hier plaats ik namelijk zsm de foto’s van mijn tijd in Berlijn.


liebe Grüße en tot de volgende,

Madiecke


31 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland