Zoeken

Berlijn tag 5: De terugreis

Rise and shine!

Koffer ingepakt: check

Lunchpakketje: check

Een lichte kater: check


Vandaag moeten we Berlijn verlaten, maar voordat we weer met zijn alle mogen genieten van een Bifi worst geur in de bus voor een uur of 9, gaan we nog Sachsenhausen bezoeken, een concentratiekamp in Berlijn.


Hier ben ik al eerder geweest met mijn middelbare school dus het was niks nieuws. Los daarvan heb ik het bezoek dit keer heel anders ervaren. De gids had veel meer te vertellen.


Na Sachsenhausen hebben we met z’n alle geslapen want iedereen was helemaal kapot. Rond een uur of 3 hadden we de eerste pauze van de dag. Iedereen ging op broodjes jacht in het tankstation. De kip hebben we maar vermeden want we wilden geen salmonella mee naar huis nemen.


In de bus zijn tussendoor nog wat films over de Koude Oorlog gedraaid en eindelijk was het zo ver, de tussenstop waarop iedereen zat te wachten: de McDonalds (Met dank aan meneer Saes voor het sponsoren.)


De terugreis was natuurlijk niet zo bijzonder, maar de rest van het tripje naar Berlijn zal mij zeker voor altijd bijblijven. Ik heb deze paar dagen enorm veel kennis opgedaan over de geschiedenis van Berlin. Ook heeft deze reis mij geïnspireerd voor lopende opdrachten. Dankjewel Arcus College, ik zou zo nog een keer willen gaan!


Hiermee sluit ik het verhaal over mijn reis af. Er zal nog een blog volgen waarin ik jullie update over de opdracht “Berlin Experience”.


Bis bald!
17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar