Zoeken

Berlijn tag 4: Frauentag

Nadat iedereen had ontbeten stonden we met z’n alle weer fris en fruitig voor de bus (de meeste dan), klaar om meer van Berlijn te zien.


We begonnen de dag bij een overgebleven stuk van de Berlijnse muur. Daarnaast stond een monument waarbij we foto’s konden zien van iedereen die van Oost- naar West Duitsland heeft proberen te vluchten maar daarin niet geslaagd waren.


Hierna zijn we doorgereden naar de Helmut Newton Foundation. Een Museum waarin het werk van Helmut Newton en mede fotografen te zien was. Zijn foto’s zijn vooral van vrouwen wat toevallig was, aangezien het International women’s day is. Na dit bezoek heb ik er een idool aan overgehouden en ben ik geïnspireerd geraakt voor een lopende school opdracht.


Na dit museum was het eindelijk tijd voor het programma in te vullen naar eigen keuze. Iedereen splitte op en terwijl iedereen naar de Primark ging om te shoppen ben ik samen met een stuk of 7 man naar het Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen gegaan. (Nerds, I know.) Dit is een oude staatsgevangenis binnen de DDR. Buiten dat mijn voeten het punt bereikt hadden om op te geven, had ik het voor geen goud willen missen.


Nu is het tijd om te gaan slapen, wat hard nodig is.


Bis bald!


Helmut Newton:


21 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00