Zoeken

Berlijn tag 4: Frauentag

Nadat iedereen had ontbeten stonden we met z’n alle weer fris en fruitig voor de bus (de meeste dan), klaar om meer van Berlijn te zien.


We begonnen de dag bij een overgebleven stuk van de Berlijnse muur. Daarnaast stond een monument waarbij we foto’s konden zien van iedereen die van Oost- naar West Duitsland heeft proberen te vluchten maar daarin niet geslaagd waren.


Hierna zijn we doorgereden naar de Helmut Newton Foundation. Een Museum waarin het werk van Helmut Newton en mede fotografen te zien was. Zijn foto’s zijn vooral van vrouwen wat toevallig was, aangezien het International women’s day is. Na dit bezoek heb ik er een idool aan overgehouden en ben ik geïnspireerd geraakt voor een lopende school opdracht.


Na dit museum was het eindelijk tijd voor het programma in te vullen naar eigen keuze. Iedereen splitte op en terwijl iedereen naar de Primark ging om te shoppen ben ik samen met een stuk of 7 man naar het Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen gegaan. (Nerds, I know.) Dit is een oude staatsgevangenis binnen de DDR. Buiten dat mijn voeten het punt bereikt hadden om op te geven, had ik het voor geen goud willen missen.


Nu is het tijd om te gaan slapen, wat hard nodig is.


Bis bald!


Helmut Newton:


21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar