Zoeken

Berlijn tag 3: Picasso picasso aan de wand

Toen de wekker vanochtend om 7 uur ging keek ik naar buiten. Het weer: grijs en grauw. Ik voelde me meteen helemaal thuis.


Het opstaan ging met moeite omdat we gister met zijn alle tot laat zijn gebleven in de recreatie ruimte van het hostel. Daar hebben we onderandere gepoold, geping-ponged en gezelsschapspelletjes gespeeld.


Een nieuwe dag, nieuwe dingen te beleven. We werden s’ochtends afgezet bij het Bikinihaus (een groot winkelcentrum). Tegenover het winkelcentrum stond een indrukwekkende kerk. Als je binnen liep in de Gedächtniskirche werd je omringd door blauw glas en lood, wat door de lichtsinval iets heel bijzonders werd.


Later op de dag werden we afgezet bij Charlottenburg, waar we de vrijheid kregen om een aantal musea naar keuze te bezoeken. Zelf ben ik achter meneer Saes aan gehuppeld om het werk van Pablo Picasso (en co) te bekijken in het Berggruen museum. Tijdens het bezoek aan dit museum ben ik heel anders gaan kijken naar bepaalde kunst. Een “schilderij wat mijn 9 jarig nichtje ook kan maken” bekeek ik opeens vanuit een hele andere hoek en toen realiseerde ik me “mijn nichtje kan dit helemaal niet.”


Rond de middag zijn we met de bus naar Teufelsberg gegaan. Dit werd tijdens de Koude Oorlog gebruikt om de DDR af te luisteren en het is nu een plek waar streetartists met open armen verwelkomt worden. Het contrast tussen de felle kleuren van de streetart en de grijze kleuren van de verlaten gebouwen sprak mij erg aan. Terwijl je naar de diverse kunst keek voelde het ook soms alsof je in een horror scene meespeelde. Tot zo ver had dit bezoek het meeste indruk op me gemaakt.


Na Teufelsberg had iedereen het koud en konden we wel een drankje en een hapje eten gebruiken. De eerste de beste Mexicaanse toko werd bestormt door een roedel hongerige vormgevers en daar hebben we zo snel mogelijk en zo veel mogelijk taco’s soldaat gemaakt. Een mooiere afsluiting van de dag bestaat niet.


Morgen neem ik jullie weer mee op mijn reis. Bis bald!

21 keer bekeken0 reacties