Zoeken

Berlijn tag 2: Stad verkennen

Na een korte nacht slaap stond iedereen weer fris en fruitig op de stoep, wachtend op de bus om 8:30. Vandaag stond er een druk programma op de planning waarbij we maar liefst 20km zouden gaan lopen. Mijn eerste twee gedachten waren; “Auw mijn voeten.” en “Wie weet verbrand ik dan nog wat calorieën.”


Als eerste zijn we even gaan kijken bij Checkpoint Charlie. Tegenover Checkpoint Alfa stelde dat niet veel voor aangezien het heel commercieel is, maar toch probeerde ik me voor te stellen hoe dat er in die tijd uit had gezien.


Na Checkpoint Charlie zijn we doorgelopen naar de Dom. Daar kregen we anderhalf uur de tijd om rond te kijken en naar boven te lopen. De trappen naar de toren had maar liefst 181 treden. Toen we bovenaan stonden hebben we over Berlijn uitgekeken en zijn we even bijgekomen van de klim.


Vanuit de Dom zijn we naar het Neues Museum gegaan. Daar heeft meneer Saes ons bijgepraat over de Egyptische tijd. Het was duidelijk dat hij helemaal in zijn element was, waardoor het ook interessanter werd om te luisteren.


Achteraf en tussendoor zijn we bij meerdere monumenten gestopt en werd daar iets bij verteld voor onze gids; Patrick. Ondanks dat mijn voeten er bijna af vielen was het een zeer geslaagde dag en dat sluiten we (wederom) af met een drankje.


Bis bald!

30 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00