Zoeken

Berlijn tag 2: Stad verkennen

Na een korte nacht slaap stond iedereen weer fris en fruitig op de stoep, wachtend op de bus om 8:30. Vandaag stond er een druk programma op de planning waarbij we maar liefst 20km zouden gaan lopen. Mijn eerste twee gedachten waren; “Auw mijn voeten.” en “Wie weet verbrand ik dan nog wat calorieën.”


Als eerste zijn we even gaan kijken bij Checkpoint Charlie. Tegenover Checkpoint Alfa stelde dat niet veel voor aangezien het heel commercieel is, maar toch probeerde ik me voor te stellen hoe dat er in die tijd uit had gezien.


Na Checkpoint Charlie zijn we doorgelopen naar de Dom. Daar kregen we anderhalf uur de tijd om rond te kijken en naar boven te lopen. De trappen naar de toren had maar liefst 181 treden. Toen we bovenaan stonden hebben we over Berlijn uitgekeken en zijn we even bijgekomen van de klim.


Vanuit de Dom zijn we naar het Neues Museum gegaan. Daar heeft meneer Saes ons bijgepraat over de Egyptische tijd. Het was duidelijk dat hij helemaal in zijn element was, waardoor het ook interessanter werd om te luisteren.


Achteraf en tussendoor zijn we bij meerdere monumenten gestopt en werd daar iets bij verteld voor onze gids; Patrick. Ondanks dat mijn voeten er bijna af vielen was het een zeer geslaagde dag en dat sluiten we (wederom) af met een drankje.


Bis bald!

30 keer bekeken0 reacties