Zoeken

Berlijn tag 1: de reis

Dag 1:

And off we go...

Na het lange wachten mogen we dan eindelijk naar de stad van kunst en cultuur: Berlijn.


Het begon allemaal om 5 uur s’ochtends toen de wekker mij uit mijn vredevolle slaap rukte. Gelukkig had ik mijn koffer de avond van tevoren al ingepakt dus hoefde ik niet te veel breinactiviteit in de vroege ochtend te gebruiken.


Om 7 uur werden we verwacht op het station Sittard. Een voor een stapte we de bus in, uitziend als een zombie, maar van binnen vol van geluk en enthousiasme. Eenmaal in de bus vroeg ik me af hoe laat het acceptabel was om aan mijn lunchpakket te beginnen. Ik besloot het aan te breken om 7:30 omdat toch iedereen sliep.


In de bus zat ik naast Bas. Om de tijd te doden hebben we een film gekeken die ik heb gedownload van Netflix. Dat hielp zeker maar na een tijdje ga je toch wel muffen in zo’n bus. Dus het was tijd voor een pauze. Rond 14:00 zijn we uitgestapt bij Checkpoint Alfa. Dit was onze tweede stop van de dag. Daar hebben we een rondleiding gekregen en is ons verteld wat daar allemaal tijdens de Koude Oorlog gaande was. Persoonlijk vond ik dit erg interessant, het heeft mijn kijk op die tijd verhelderd.


Later die dag kwamen we aan in het hostel en hebben we spaghetti gegeten in de jeugdherberg. Daarna hebben we nog een kijkje genomen in het Reichstag (het regeringsgebouw van Berlijn). We konden over een groot deel van de stad kijken in het hoge gebouw met prachtig uitzicht.


En de dag hebben we natuurlijk afgesloten met een drankje in een van Berlijn z’n pubs. (Zoals gepland)


Morgen vertel ik jullie meer over mijn reis in Berlijn, bis bald!


135 keer bekeken0 reacties