Zoeken

Berlijn+

Bijgewerkt: 11 apr 2018

Het is alweer een tijdje geleden sinds dat ik mijn laatste blog heb gepost. Als je net zo een slecht geheugen als mij hebt dan heb je geen idee wie ik ben en waar ik het over heb. Dus even een kleine opfrisser: Van 5 t/m 9 maart ben ik met mijn medestudenten naar Berlijn op reis geweest en vanuit Berlijn heb ik dagelijks blogs gepost over onze activiteiten en bevindingen.


Vanuit school hebben wij een opdracht gekregen met als onderwerp... 3 keer raden... BERLIJN! De opdracht aan ons is om in groepsverband een Merkmal te bedenken voor Berlijn. We worden daar heel vrij in gelaten en mogen zelf onze onderwerpen of uitingen bedenken. Samen met mijn medestudenten Anton en Ivo heb ik gebrainstormd alsof ons leven ervan af hing. Een van de onderwerpen die ons erg interesseerde was de Underground scene in Berlijn. Een korte omschrijving van de Underground scene is een "wereldtje" waar mensen feesten tot the next level. Drank, drugs & muziek. Vanuit deze wereld worden ook heel veel muziekstromingen geboren waaronder techno (geboren in de Underground scene in Detroit). Wij willen mensen bewust maken van het enorme contrast tussen de Underground scene en de kunst & cultuur in Berlijn.


Dit zijn wij van plan door een kubus te bouwen van zo ongeveer 9 vierkante meter. In deze kubus gaan wij een toilethokje van de Underground scene zo goed mogelijk proberen te recreëren, d.m.v. een onhygiënische omgeving. Een van de bekende fenomenen in de Underground scene is "The Glory Hole" (een gat in de muur waar mensen seksuele activiteiten door uitvoeren.) Deze willen wij ook laten zien in het toilethokje. Wij dagen de mensen uit om door The Glory Hole een kijkje te nemen. De kubus komt te staan op het Museumsinsel. Dat is het plein in Berlijn waar het Neues museum staat. Als de mensen een kijkje nemen door The Glory Hole kijken ze recht tegen het Neues museum aan, een van de bekendste musea in Berlijn. Het contrast tussen de Underground scene en het leerzame gedeelte van Berlijn wordt hierbij benadrukt.


Hierover maken wij een boekje met meer informatie over beide kanten van Berlijn, die ook bij de ingang van de kubus wordt gelegd.


Een ander merkmal wat we gaan maken is een extreem grote ansichtkaart, van ongeveer 3 bij 4,5 meter. Er zijn ansichtkaarten die van afbeelding veranderen als je ermee beweegt. Dit effect willen wij creëren. Als je van een kant naar de ansichtkaart kijkt zie je de standaard "Grüße aus Berlin" kaart, met een monument erop. Als je van de andere kant ertegen aan kijkt zie je een foto van de Underground scene. Dit benadrukt wederom het contrast tussen de Underground scene en her leerzame van Berlijn.


En dit project is dan ook de afsluiting van onze Berlijn ervaring. Ik ga jullie niet langer vervelen met mijn passie voor currywursten...


Tschüs!

22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar