Zoeken

Ask the locals

En wat doe je dan op je ‘vrije dag’ in London? Towerbridge, alweer? Churchill War Rooms, £25-, ben je gek geworden? Tripadvisor helpt je over het randje. Wat daarop staat wil je zeker niet omdat het volledig overlopen is. Dus vraag je het aan Zina. Het Design Museum is best wel leuk. Goed, dat doen we dan. Een wandeling door Holland Park - waar de eekhoorns uit je hand eten, maar dat verrast je niet als je bij het ontbijt nog vriendelijk gezwaaid hebt naar de buurt-vos in de tuin (naast de disco-bal) – brengt ons bij een designwaardig gebouw. Een kleine expositie als het gaat om vierkante meters, maar enorm in zijn impact.


Nieuws heb ik niet veel gezien, ook niet de persoon en het werk van Alan Kitching, waar we met het team eerder een workshop gevolgd hebben. Maar de manier van presenteren was op zijn zachtst gezegd inspirerend. Zeker met de aanstaande verhuizing in gedachten. Hoe integreer je het DNA van de opleiding in het gebouw? Hoe geef je studenten een omgeving die Media & Sign ademt? Gisteren een vraag, nu een vanzelfsprekendheid. Copy-Paste gaan we niet doen. Dutch Design in optima forma met een Dutchy-inhoud. Dit wordt een ontwerpopdracht voor de komende periode 1.


Zoals gezegd, het museum is klein. Dus halverwege de middag sta je weer buiten in het zonnetje. Wat nu? Ask the locals! Onze AirB&B host verwijst ons naar Franks Bar. “It’s a bar on top of an old parkinggarage topped by a tarp that was designed by some rich daddy’s rich kid-daugther. But it’s nice.” Daar gaan we dan. Het is niet centrum London. We hebben blijkbaar een talent voor het vinden van ‘buurtjes’. Graffiti spat van de muren, het opvolgende trappenhuis is 100% akelig rose, op z’n Duits: “Zum kotsen!”, en dan sta je met een pint IPA te kijken naar 360° London-Lights, onder een veel te dure tarp, naast enkele best wel interessante installaties en best wel interessante jongeren die dit ook niet van Tripadvisor gehaald hebben. Nog één whiskey en dan naar bed.

14 keer bekeken0 reacties