Zoeken
  • Kasper

Alweer bijna voorbij..

Ons avontuur bij talking design studio in barcelona is alweer bijna voorbij en dan moeten stan en ik helaas weer terug naar nederland,

Nog een laatste weekje en dan is het klaar.  gelukkig kan ik zeggen dat ik hier met veel goede herinnering op terug kan kijken, maar ook zal ik hier een hoop nachtmerries aan overhouden. 


Beste ervaringen,

Beetje cliche om te zeggen dat ik het weer super vond maatja, het weer was super hier. Duidelijk te merken wat deze temperaturen met de cultuur en denkwijze van een land kunnen doen. Alles is het een stuk relaxter vergeleken met nederland. Ze leven hier van moment op moment en dat is het voornaamste punt waar ik echt even aan moest wennen maar het nu ik er een beetje aan gewend ben wil ik eigenlijk niet meer terug naar het Nederlandse gestructureerd leven. Ook maakt het niet uit hoe je er hier bij loopt je wordt gewoon geaccepteerd no matter what. Hierdoor is het maken van vrienden altijd leuk want je weet nooit echt wat voor tuup je nu weer tegen gaat komen. En de skaters niet te vergeten, het is duidelijk te zien dat Barcelona een echte skate capital is, overal zijn skaters te vinden en het is ook geweldig om te zien hoe de stad zich daar aan heeft aangepast. 


Maar als ik terug kijk op deze stage is het beste wat mij hier overkomen is toch het ontmoeten maria, door haar heb ik veel meer kijk gekregen op Barcelona en de cultuurverschillen met Nederland. Vooral op het gebied van eten wat ze hier een beetje extra doen vergeleken met nederland. Wat wij avondeten noemen is hier gewoon een lunch en het concept van een boterham is hier niet te vinden. Dus als ik bij haar thuis was geweest zat ik helemaal vol van de kookkunsten van haar moeder die altijd met nieuwe gerechten aan kwam zetten. Maria maakt het voor mij ook heel makkelijk om terug te komen naar Barna en wellicht hier op zoek te gaan naar een permanent plekje. Wel eerst even wat spaans leren zodat ik eindelijk een fatsoenlijk gesprek met haar ouders kan voeren want engels is een taal die ze hier net echt kennen ofzo dus dat was wel een klein probleempje maar gelukkig kon ik maria gebruiken als maria translate dus dat was wel fijn op sommige momenten.

De grootste nachtmerrie,

Zonder twijfel ga ik ons appartement voor geen seconde missen. We hebben het idee dat ons “huisje” door de stageperiode heen stukje bij beetje meer zelfmoord heeft gepleegd. Het begon al op de eerste dag dat we binnen kwamen. Zodra je het elektrisch fornuis aan zetten maar tegelijk ook licht wou hebben om te zien wat je aan het doen was sprongen de stoppen door. Dit gecombineerd met geen ramen te hebben in de woonkamer/keuken zorgde voor een hoop zoektochten naar de stoppenkast in het donker. Gelukkig is dit probleem na een weekje opgelost. Maar verder begon alles een beetje uit elkaar te vallen, rolluiken die zonder reden de geest geven, afzuigkappen die spontaan zelfmoord plegen en een hele hoop rottend hout wat van te voren niet hadden gezien.

Maar eigenlijk mogen we niet te veel zeuren want we hebben een appartementje in het midden van het midden van het centrum van barcelona, het is misschien een beetje klein maar groot genoeg voor ons 2. Prijs ligt wel een beetje hoog maar dat hadden we kunnen verwachten met de locatie. Dus conclusie, was een leuk plekje maar als ik opnieuw kon kiezen zou ik een stukje verder uit het centrum gezocht hebben.

13 keer bekeken0 reacties