Zoeken

Alpha Berlin Charlie


Studenten en docenten Mediavormgeving en Signmaker gaan naar Berlijn!

5 dagen genieten van al het moois en indrukwekkends wat deze hoofdstad te bieden heeft. Maar eerst nog 650 km te gaan voordat we daadwerkelijk in Berlijn aankomen. Het is nu 7.00u in de ochtend en we zijn klaar voor vertrek!


Berlijn is een stad die hoog op mijn bucketlist staat. De rijke geschiedenis, de sfeer, het Duits eten en drinken staan deze week allemaal op het programma. Dit onder leiding van een ervaren gids en een aantal docenten die veel over Berlijn weten. Daarnaast zijn er 35 leergierige studenten die er veel zin in hebben.


Eerste stop! Koffie! Dit hebben we na dit vroege vertrek wel nodig.

Na de pauze gaan we snel de bus in om te vertrekken naar Checkpoint Alpha.Als je er nooit geweest bent, dan is het bezoeken ervan zeker een aanrader.

Ik heb wel een beeld van een grenscontrole, maar dit overstijgt al mijn verwachtingen. Controle op controle terwijl je urenlang in je auto moet wachten zonder dat je weet of je de grens over mag. Daarna volgt de controle van je auto, spullen en jezelf. Word je verdacht van smokkelen dan demonteren ze de auto en mag je deze zelf weer in elkaar zetten. Heb je iets bij wat op de verbodslijst staat, dan mag je het inleveren of terugsturen naar huis. Daarnaast betaal je veel geld om door de DDR te mogen reizen. Per dag 20 oost-Duitse mark. En omdat je dit geld niet kan uitgeven lever je dat na het einde van de reis weer in. Dit omdat er niks van oost naar west vervoerd mag worden.Avondvullende programma is een bezoek aan de East Side Gallery (restant Berlijnse muur met 118 graffiti kunstwerken, de Reichstag, Potsdammerplatz) en nu lekker aan het bier! Tot morgen!


28 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De fanfare (van honger en dorst) trekt verder!

Dag twee brak vroeg aan. Op de kamer van Biesmans, Saes, Scheepens en ondergetekende ging de wekker net iets voor zevenen. Saes zijn energie en enthousiasme beperken zich niet alleen tot Rijksweg 70 i