Zoeken
  • Ayoub

Adios..... Back to Holland?! #3

Hola lezers! Deze blog over de reis terug naar Nederland en wat ik heb geleerd.

Terug naar Nederland

Helaas moest ik terug naar Nederland, vanwege de COVID-19. Je ging ook echt met de gedachten dat je in Spanje gaat blijven voor 3 á 4 maanden en dat je dan pas in april of mei terugkomt naar Nederland. Safety comes first!


18 maart had ik mijn vlucht geboekt van Valencia naar Eindhoven. Ik was zeer opgelucht dat je nog naar Nederland kon vliegen, want veel vluchten waren gecanceld behalve die van Nederland. De dag voor mijn vertrek heb ik mijn koffers ingepakt en eten gemaakt om mee te nemen voor de vlucht. Afscheid genomen van mijn flatmates. Er waren niet meer zoveel flatmates over. Van de begin waren het er 7 en voor mijn vertrek waren het er nog maar 4.

De dag vertrek was ik super zenuwachtig. Want je kan niet weten of je vlucht wel doorgaat of niet en daar was ik ook bang voor. Paar dagen van te voren heb ik ook voor de zekerheid een taxi gereserveerd. Mijn vlucht was pas om 10.20 uur, maar ik was al vroeg vertrokken. 08.00 uur stond taxi al klaar


08.30 uur kwam ik aan in de airport. Het was vrij rustig er was letterlijk niemand. Misschien omdat ik te vroeg ben. Koffers ingecheckt, door de douane en 1,5 uur gewacht op het vliegveld. Om 12.45 uur kwam ik veilig aan in Eindhoven. Koffers gepakt en met mijn zus terug naar huis gereden.

Wat heb ik geleerd?

Door deze ervaring wordt je een heel ander persoon. Ook al was ik daar voor één maand. Deze beleving vormt je meer als persoon en je wordt zelfstandig en zelfverzekerd van jezelf. Naast mijn zelfstandigheid en zelfverzekerdheid, heb ik ook ervaring opgedaan op het gebied van communiceren (Engels), beetje Spaans geleerd, netwerk opgebouwd.


De herinneringen zal ik nooit vergeten! Vergeet niet dat het goed op je cv staat. Je staat dan net een stap voor dan andere sollicitanten. Zeker een aanrader als je de kans hebt om een buitenlandse stage te kiezen.

5 redenen om naar het buitenland te gaan

1. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Een studie, stage of tussenjaar in het buitenland is een spannend avontuur. Je moet een hoop regelen en jezelf zien te redden in een nieuwe omgeving. Maar na je verblijf in het buitenland kom je sterker en wijzer terug. Je bent ook zelfstandiger. Onderzoek toont aan dat mensen die een periode in het buitenland hebben gewoond, beter zijn in het bedenken van creatieve oplossingen.

2. Je leert internationale vaardigheden

Tijdens je verblijf in het buitenland leer je een andere wereld kennen. Je wordt je niet alleen bewuster van jezelf en je eigen cultuur, maar ook van de cultuur van het land. Je wordt flexibeler in de omgang met andere mensen en opener naar anderen toe. Deze vaardigheden komen niet alleen in het dagelijks leven van pas, maar ook als je later in een internationale omgeving gaat werken of collega’s krijgt met verschillende achtergronden.

3. Het staat goed op je cv

Met een buitenlandervaring op je cv onderscheid je je van andere sollicitanten. Studenten met een buitenlandervaring op hun cv vinden sneller een goede baan en zijn tevredener over hun baan. Tijdens je verblijf in het buitenland bouw je een netwerk op dat goed van pas kan komen als je straks in een internationale omgeving wilt gaan werken.

4. Het is een unieke uitdaging

Naar het buitenland gaan biedt een hoop nieuwe kansen. Zo kun je bijvoorbeeld vakken volgen die je in Nederland niet hebt. Of studeren aan een topinstelling in jouw vakgebied. Je leert vraagstukken vanuit een internationale context te benaderen en krijgt een bredere blik op je vakgebied. En daarnaast is het een unieke kans om een nieuwe taal leren.

5. Je beleeft een geweldige ervaring

Tijdens je tussenjaar, studie of stage in het buitenland leer je veel nieuwe mensen en een andere wereld kennen. Niet als tijdelijke toerist, maar als inwoner van het land. Als je straks een baan, een hypotheek en wellicht kinderen hebt, kun je niet zomaar meer voor langere tijd naar het buitenland. Nu wel. Dus grijp die kans!

Dit was mijn blog. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben!

Adios Amigo!


13 keer bekeken0 reacties