Zoeken
  • pauleva

Addendum

Op het moment van schrijven zitten Eva en ik in het Eurowings toestel naar Düsseldorf. De mannen uit Liverpool (of Wales? Het is een beetje onduidelijk) in de stoelen achter ons vinden zichzelf zeer grappig en combineren dit met een extreme luidheid. Geloof me, ik zie de ironie – we hebben al meerdere opmerkingen gekregen over hoe rustig het is op de afdeling nu Eva weg is, en ik vind mijzelf ook erg grappig, maar niet 120 decibel grappig. Als deze mannen lachen (en dat doen ze constant) dan hoor ik de motor van het vliegtuig niet. Deze vlucht duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten. Tijd dus voor wat reflectie.


Van maandag tot vrijdag zijn we in Liverpool geweest, en hoewel we niet echt de tijd hebben gehad veel toeristische dingen te doen heb ik wel het idee dat we een goed gevoel voor de stad hebben kunnen krijgen. Liverpool is een mooie stad die heel sterk is in het mengen van zijn oude klassieke industriële karakter met de sprankel en luster van een moderne metropool. De stad voelde niet als een ‘has been’ (ik kijk naar jou Liège) die achtergelaten is door de tijd maar ook niet als een compleet nieuwe stad zonder karakter. De muzikale geschiedenis van de stad is duidelijk te horen en ervaren – door de uitstekende straatmuzikanten in het centrum, de vele karaoke en live muziek events in het uitgaanscentrum maar ook door de vele standbeelden en verwijzingen naar muzieklegendes zoals de Beatles (vooral de Beatles eigenlijk). De stad heeft ook zijn lelijke kanten natuurlijk*, er waren best een hoog aantal daklozen die op de stoepen lagen en de infrastructuur buiten het centrum leek niet aangepast op voetgangers.


Vanwege de luide Scousers achter me kon ik de piloot niet horen, maar volgens mij kondigde hij aan dat zijn naam Hans Grüber was en zijn copiloot Okkel Sehrstrikt. De vrouw naast Eva zit constant Eva aan te raken. Eva kijkt verschikt naar me, maar ik kan haar niet helpen. Het komende uur zitten we met zijn alleen vast in deze aluminium tube. Er is geen fysieke ontsnapping mogelijk, alleen ontsnapping via de geest.


We hebben echt ontzettend veel seminars en workshops gezien en meegemaakt. Ik weet nu al dat ik niet alles ga toepassen of überhaupt ga onthouden maar het heeft mij wel veel ideeën en inspiratie gegeven. Ik denk dat het rendement van het bezoeken van zo een congres zeer hoog is en dat zeg ik niet alleen omdat ik nog geen geld terug van Arcus heb gekregen voor dit congres. #HopelijkBetaaltArcusAlles. Het idee dat mij het meeste bezig gaat houden is het maken van een lessenserie om leerlingen betere tools te geven om Fake News en misinformatie tegen te gaan. Ik had hier al een aantal lessen voor gemaakt in de les: “Keuzedeel Engels B2”, maar ik wil deze beteren uitgebreider maken. Nu heb ik een aantal leads om dit beter te doen. Dit onderwerp fascineert mij en ik denk dat dit onderwerp nu al belangrijk is maar de komende jaren alleen maar belangrijker gaat worden. Wat Eva het belangrijkste vond was inspiratie opdoen voor klassengrote activiteiten zoals de ‘Escape the Classroom’ die we gezien hadden.


De piloot en stewardessen zijn bezig met veiligheidsinstructies maar niemand luistert. Ik vraag me af wat het leerrendement is van deze klassikale instructie. Wat is het percentage mensen dat écht oplet? Misschien moeten ze aan het begin van de vlucht iedereen een Kahoot laten doen via een scherm in de stoel voor je. En pas als de gemiddelde score van deze Kahoot boven een percentage van 75% correcte antwoorden ligt, stijgt het vliegtuig op. Als vliegtuigmaatschappijen dit idee willen gebruiken mogen ze het gratis doen. De piloot test de flaps** van de vleugels. Althans ik denk dat hij het is, ik kan de piloot niet zien. Maar iemand zit de flaps van de vleugels te bewegen en ik mag toch verdomme hopen dat het de piloot is en niet een willekeurige Russische hacker met een Torbrowser, een superioriteitscomplex en te veel tijd. De flaps lijken te werken. Deze flaps zijn on fleek, als de lit wenkies van een niffauw in de club. Yeet.


IATEFL gaf ons ook het idee van een ICT-docenten congres. Zoals IATEFL maar dan voor ICT docenten dus. Niet een ICT congres mind you, die zijn er al genoeg en dat is niet boeiend. Maar een congres voor en door ICT docenten. Minder groot natuurlijk dan IATEFEL want het is een meer specifieke beroepsgroep. Ik wil wel een groepje willen vormen om dit op poten te zetten. Locatie is ergens in Parkstad (want ik heb geen zin om weer ver te reizen), de sponsoren zijn scholen, boeken, leveranciers en regionale ICT bedrijven. De sprekers zijn docenten, deskundigen, ICT-ers, docenten en futuristen.


Het vliegtuig is in de lucht. Van boven in de lucht is altijd goed te zien hoeveel ‘bewoond gebied’ eigenlijk alleen maar landbouwgrond is. Achter ons verdwijnt Liverpool langzaam uit het zicht. Maar de herinnering van de afgelopen 5 dagen zullen nog heel lang blijven.


Bedankt voor het volgen en lezen!


Shoutout naar Okke voor het goedkeuren van dit congres voor Eva en mij.

Shoutout naar Arcus voor het hopelijk uiteindelijk overmaken van de doekoe die we hebben voorgeschoten voor dit Congres.

Shoutout naar Pim voor het brengen naar het vliegveld.

Shout-out naar ArcusGoesInternational voor het hosten van deze blog.

Shout-out naar Egbert voor het ophalen van het vliegveld en het niet in de soep rijden van zijn auto met ons er in.

Shout-out naar alle mensen die dit gelezen hebben, nog meer als ze ge’liked’ hebben en al helemaal als ze gecomment hebben.

Call-out naar alle haters. Ik weet wie jullie zijn, ik weet waar jullie bed slaapt.*Eva weet het het beste, de enige stad zonder lelijke kanten is Parkstad

** 1 van deze dingen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Welvingsklep maar ik ga niet het woord “welvingsklep” gebruiken in een blog. Ik heb standaarden!

134 keer bekeken0 reacties