Zoeken

Aachen(DE) - Brussel(BE) - London(UK)

Zaterdag 1 februari 2020 10:21


We gaan verder waar we de vorige keer gebleven waren, "Aachen Hauptbahnhof". Mijn reis ziet er als volgt uit. Van Aachen(DE) naar Brussel(BE) ben ik ongeveer 1 uur en 15 minuten onderweg. Dan zal ik in Brussel moeten wisselen van trein. Hier heb ik een tussenuur waar ik even moet wachten. Vanuit Brussel ben ik dan ongeveer 2 uur onderweg naar London St. Pancras.Het is 10:21 de trein vertrek vanuit Aachen, Ik ben van plan een film te gaan kijken, maar welke zal ik kiezen van de 2225 films die op Netflix staan. Uiteindelijk kies ik voor KURSK. Gelukkig had ik wat proviand meegenomen voor in de trein. Zo had ik iets te knabbelen voor tussendoor. Ongeveer een uur later nadert de trein zich Brussel-Midi. Langzaam begin ik mijn spullen te pakken. 10:35 Ik kom aan in Brussel, even kijken of ik alles heb CHECK! en we kunnen verder. Na even om me heen te hebben gekeken weet ik de roltrap naar onder te vinden. Spoor 6 moest het zijn! Na het volgen van een aantal borden kom ik aan bij de douane. Hier moet ik door een metaaldetector en mijn paspoort laten zien. Gelukkig had ik eerste klas geboekt dit gaf me voorrang zo was ik binnen 5 minuten klaar en kon ik wachten in de terminal voordat de trein klaar was om te boarden. 12:35 Startklaar! Er wordt omgeroepen dat men de trein mag betreden. Ik kijk of ik alles heb en vertrek naar het spoor. Even zoeken, ennn... Yes! gevonden! Nadat ik mijn wagon had gevonden kon ik mijn plaats zoeken.12:52 De reis kan verder gaan!

Ongeveer een kwartier later kwamen er 2 dames met een klein wagentje langs. We kregen lunch! Ik wist niet dat we wat te eten kregen, des te verassend keek ik naar hun toen hun me vroegen: Chicken or Veg? Ik koos voor kip! Lekker smullen hoor! Ik kreeg een kleine kipsalade met aardappel, een klein Broodje, water en een mini chocoladetaartje. Nadat ik gegeten had kwamen ze nog langs met tee of koffie. Natuurlijk koos ik voor tee aangezien ik vond dat het "TEA TIME" was. Na genoten te hebben van mijn kleine lunch ging ik verder netflixen.14:00 Ja hoor nog maar een paar minuten en dan komt de trein aan in London. Langzaam beginnen de kriebels te komen en ik word zenuwachtig. De trein stopt, ik wacht even voordat de drukte tijdens het uitstappen voorbij is. Dan pak ik mijn spullen en verlaat ik de trein. Na de mensenmassa gevold te hebben kom ik aan in een grote hal. Ik kijk op mijn telefoon hoe ik verder moet reizen. Ik ben in het centrum van London en moet naar Grove Park. Dit is ongeveer 45 minuten reizen met een keer overstappen. Ik pak de metro naar London Bridge en vanuit London Bridge neem ik de South Western Railways service naar Grove park.TIP: Ben je nieuw in London/Engeland? Schaf een "Oyster card" aan, dit is de Engelse ov-chipkaart, Je kunt ze gratis op stations krijgen bij een van de kaartautomaten of in kleine winkels rondom je stad of dorp. De Oyster card is heel handig je kunt deze makkelijk opwaarderen en als je met deze incheckt in een bus of trein krijg je er voordeel mee. Heb je die niet? Is het geen probleem je kunt namelijk ook met je bankpas of met Apple/Samsung pay in en uitchecken (Let op! Buiten London moet je het even checken, ik zou dan voor de zekerheid een kaartje kopen).


Ik kom aan in Grove Park. Vanuit het station is het ongeveer 4 minuten lopen naar het huis waar ik verblijf. Na even gezocht te hebben vind ik huisnummer 40. Yes ik ben goed! Ik begeef me naar de deur en bel aan... "Ben ik wel goed? Is wel iemand thuis?" Was ik even aan het denken. Aah gelukkig een meisje maakt de deur open en vraagt of ik Jan ben. "Yes that is me!" Ik ben aan het goede adres, en begeef me naar binnen...


To be continued...

104 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

5# Mijn Verblijf

Mijn vervlijf op het park is heel simpel we hebben een huisje gekregen voor 8 personen. Normaal zou iedereen daar in zitten maar door corona zitten we er nu met 3 personen in alle jongens bij elkaar e

4# Mijn Werkzaamheden

Mijn werkzaamheden bij mijn stageplek waren best divers al want, we moesten al best flexibel zijn in ons werk maar, het meeste waar ik mee bezig ben is dan natuurlijk de animatie. Mijn werkzaamheden i

3# Kennismaking met Roompot

Ik hoorde als eerste van Roompot van mijn vriend Valentijn die al is eerder bij Roompot heeft stage gelopen. Dit jaar wou ik er dan ook naartoe omdat, ik ook een Leisure stage wou doen en het liefst o

© 2019  VISTA college  |  COLOFON  |  AVG

Valkenburgerweg 148  |  6419 AW Heerlen  |  The Netherlands

s.laouaji@vistacollege.nl  / v.reinders@vistacollege.nl |  +31 (0)88-001 50 00