Zoeken
  • Kev

#5; Verdrinken in de mist


Berlijn. Vijf dagen lang had je ons betoverd, onze creatieve harten veroverd. Jouw geschiedenis kent geen gelijke, zodoende heb je ons inlevingsvermogen én hersenen weten te verrijken.

Je had stijl, maar schepte niet op. Je was gezellig, maar niet druk. Je was groot, maar geen walvis. Berlijn was Berlijn, uniek in elke zin van het woord.

We gaan je nu verlaten, voor onze ogen verdwijn je stukje bij beetje in de mist. De herinneringen zullen ons altijd bijblijven, zo hebben we nieuwe vrienden gemaakt en bestaande relaties versterkt. Deze week in Berlijn heeft mensen beter leren kennen, we lieten onze zwaarden eens zakken en zagen elkaars ziel voor het eerst.

Vandaag was echter meer dan mist, onze laatste stop maakten we bij het werkkamp Sachsenhausen. Het kamp waar Nederlandse verzetsstrijders werden opgesloten, deserteurs, politieke tegenstanders, de zoon van Stalin en vele andere staatsvijanden. Mensen moesten werken tot ze erbij neervielen. Er werden tests op het menselijk lichaam losgelaten, of moesten die onder dwang uitvoeren. Het beleid was er strak en kans op ontsnappen was nihil. Het zet je aan het denken, je gaat je inleven. Hoe zouden die mensen zich gevoeld hebben? Het laat je relativeren en beseft maar weer eens hoe goed wij het hebben.

Medestudenten, leraren, gids Patrick en onze busschauffeur John; bedankt voor deze prachtige reis! We hebben in zo weinig tijd zóveel gezien, genoten en geleerd.


Berlijn. Het was me een genoegen!


-Kev out.62 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland