Zoeken

#5 Now the turnips are done ~ (Nu zijn de rapen gaar)

Well what a day... Ik heb vandaag mijn eerste Nederlandse groepen gehad en wat een kinderen.... Allemaal rond de 13 jaar en allemaal ergens anders vandaan.


Nou mijn dag begon goed ik stond (zoals gewoonlijk) de hele dag op abseilen en toevallig mijn laatste sessie op cover (Yaayy vrij).


Sessie 1 (09.00 - 10.30)

De eerste Nederlandse groep kwam uit Brabant nouu, wat een schatjes! Probeerden super goed Engels tegen me te praten en ze hadden het niet door dat ik zelf ook Nederlands was ondanks dat mijn naam Femke is. (Typisch Nederlandse naam maar okee..) Ze hebben allemaal super goed mee gedaan en ik ben daar ook erg trots op.


Sessie 2 (10.30 - 12.00)

De tweede groep Nederlanders ook uit Brabant. Ook echte toppers maar helaas had de activiteiten instructeur waarmee ik de kinderen routeerde gezegd dat ik uit Nederland kom. Dusja je kan het al raden ze begonnen leuk Nederlands tegen me te praten terwijl ze hier komen voor hun Engels te verbeteren. Maarjaa ook weer schatjes en onze groep naam was 'Limburgse kaas'.


Sessie 3 (14.00 - 15.30)

Ja hoor alweer Nederlanders maar dit keer uit Amsterdam. Helaas had een groepleider gezegd dat ik uit Nederland kwam dusja alweer begonnen ze Nederlands tegen me te praten maar dat is niet de bedoeling. Achja toch weer de sessie voortgezet en ze hebben allemaal goed hun best gedaan.


Nu ineens hoor ik de leraar schreeuwen tegen de kinderen maar zag niks want we waren met 3 man op de abseiltoren (2 Nederlandse (Amsterdammers) en een Franse groep). Nou niet te geloven Mijn groep maakten gewoon ruzie met de Fransen. De leraar naar mij toe gekomen want het was einde sessie en zei dat we NU moesten gaan. Helemaal versteld stond ik daar en dacht 'waarom?' Dus hij had het me uitgelegd.


Terwijl hij het me uitlegde hoor ik een andere activiteiten instructeur (die samen met mij een abseilsessie was aan het geven) schreeuwen 'Leave it'. Hij had dus de andere Nederlandse groep die alweer ruzie was aan het maken met de Fransen dat bijna uitliep in een gevecht.


Nou laaiend was ik... doe eens even normaal. Toen heb ik mijn groep naar hun volgende sessie gestuurd en ben ik me naar de Fransen groep toegelopen en heb me verontschuldigd en gevraagd wat er was. Want ze waren overstuur en aan het huilen. Terwijl de Nederlanders ze gewoon waren uit aan het lachen (omdat ze racistisch deden tegen een Aziatisch meisje).


Daarna heb ik alle Nederlanders op een bankje gezet en heb ik ze in het Engels gezegd dat dit niet kon. Natuurlijk begonnen ze weerwoord te geven zoals 'zieje nu geven ze ons de schuld' en vanaf dat moment ben ik in het Nederlands verder gegaan met mijn verhaal (al die geschokte gezichtjes deed me toch wel even goed).


Toch hebben ze het wel even duidelijk te horen gekregen dat ze niet zo kunnen doen en iedereen was er dankbaar voor (van de staffleden) dat ik het heb gedaan in plaats van een Engels persoon.


Nu alleen nog het rapporteren en we gaan weer door met (wat ze hier zeggen) 'Het verbereten van levens en iedereen blij maken met wat we doen'.


Op zo een momenten voel ik me toch wel weer het echte leraresje die ik wil worden :)


Tot de volgende blog.


Seeya

X Femke


44 keer bekeken0 reacties