Zoeken

#5 Mijn ervaringen


Hallo beste lezers,


Ik zit momenteel in mijn aller laatste week hier in PGL... Wat een avontuur.

Het alles wat je maar kon bedenken: Drama, komedie, actie en zo veel meer. In deze blog ga ik jullie een paar van mijn ervaringen delen.


Daar ben je dan s'morgens vroeg, je kijkt op het rooster welke activiteit je mag gaan geven en welke groep je hebt. CLC club? Wat een gekke naam... Wat bleek dus dat dit een groep met alleen maar Franse kinderen was. Ik dacht dus die zullen we Engels kunnen spreken of die zullen wel een docent bij zich hebben die goed Engels kan. Want hoe ga ik ze

anders kunnen begeleiden en instructies geven? Ik moest ze een les schermen geven en dat is heel lastig met hoe veel instructies die activiteit wel niet heeft. En nee hoor. Die kids kende geen Engels, hun docent ook bijna niets. Ze kon me helpen met een paar woorden maar voor de rest niks. Maar mijn uitdaging die dag was hun die sessie schermen te geven

dus hoe ga ik dat doen? visuele demonstraties! Als je niet met die kids kunt spreken moet je andere manieren vinden om ze de instructies te laten na doen. Het ging eigenlijk heel goed. Want die kinderen snapte echt wel wat ik ze liet zien en dat ze het moesten na doen. Het was een moeilijke dag maar waarschijnlijk wel een van de meest leerzame die ik heb gehad. Daarom was ik ook heel blij dat ik die heb ervaren.


In Nederland had ik nog nooit gewerkt met gehandicapte jongeren/kinderen en ik dacht ook nooit dat ik dat zou aankunnen maar ja hoor ik kijk op mijn rooster en ik heb een klim sessie met ze. 2 groepen van 13 jongere van 15-18 jaar. Ik was een beetje nerveus

aangezien ik nog nooit ermee gewerkt had. Ik communiceerde daarom heel goed met mijn teamleiders wat voor speciale benodigdheden die jongeren nodig hadden. Een maal begonnen met die sessie hadden die jongeren alleen maar extra instructie nodig, soms wat extra aandacht en daar had ik elke keer de tijd en behoefte voor om ze die te geven. Heel toevallig werd ik die dag ook nog geobserveerd door mijn team leider. Maar om heel eerlijk te zijn was dat waarschijnlijk een van de beste sessies die ik ooit heb gegeven. Wat waren dat leuke kinderen. Hele begripvolle docenten en mijn teamleider was onder de indruk. Om het af te maken heb ik later ook nog een kaartje gekregen van die groep. Als je een sessie hebt gehad met een groep van een school kunnen ze later je een kaart schrijven die bedoeld is als een instructor zijn taak heeft gedaan boven de normale standaard. Dus die neem ik me mee naar huis met volle trots.


Maar er zijn ook zoveel kleine dingen die je normaal thuis nooit alleen hoefde te doen en waar ik zo blij om ben dat ik ze nu eindelijk zelf heb

moeten doen.

-Zelf je eigen problemen oplossen

-Zelf verzekender voor een groep staan

-Trots zijn op wat je hebt bereikt

-Vertrouwen hebben in je eigen werk

-Zelf de was doen, winkelen, reizen in een onbekend land

-Nieuwe vriendschappen

-Moeilijke uitdagingen aan durven gaan

-Angsten overwinnen


En er zijn zoveel andere ervaringen die ik hier hebt geleerd waar ik nu misschien niet op kom maar zoveel later aan heb.

Ik heb het al vaker gezegd maar wat ben ik dankbaar en blij dat ik heb gekozen stage te lopen in het buitenland en als je

zelf de kans ooit krijgt, neem die kans. Tot de volgende keer.

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar