Zoeken
  • 91877

#3 Mijn ervaringen/Wat heb ik geleerd?

Wat was mijn indruk van de stage?

Mijn eerste indruk was dat ik meteen voelde dat het een klein hotel is en veel hulp krijgt van stagiares.

Het is wel fijn dat het klein is want dan voel je sneller op je gemak.

Ik was niet altijd tevreden over mijn werkzaamheden maar over het algemeen was het een leuke stage, in een leuke stad met leuke collega’s en de tijd vloog snel voorbij.

Wat heb ik geleerd?

Ik heb vooral geleerd dat ik bij mezelf de oplossing kan vinden en geen hulp hoef te vragen. Ook ben steeds meer gewend geraakt aan het begroeten van (vreemde) mensen.

Wat waren mijn goede punten?

Zelfstandigheid, snel oppikken, regels volgen, werken met collega’s

Waar had ik moeite mee?

In het begin had ik moeite met het wennen aan dat ik elke dag om moet gaan met gasten en ze begroeten en ontvangen.

Slotwoord.

Natuurlijk weet ik dat met deze opleiding juist goed moet leren omgaan met gasten/passagiers en eraan wennen, niet verlegen zijn, geen introvert zijn.

Ik heb geleerd dat ik er gewoon voor moet gaan.

Ik heb veel plezier gehad, veel gelachen met de collega’s, mezelf sociaal verbetert.


Ik heb gemerkt dat als er gasten/klanten binnenkomen ik wat minder verlegen ben en hun kan aanspreken. Ik vraag of ik ze kan helpen met iets, meestal is dit een reservatie. Ik zie meestal aan de persoon of ik weet dat gesprek soepel gaat of niet, als de gast zelf ook op een open en leuke manier een gesprek voert dan heb ik van zelf ook zin om mee te doen met het gesprek en dat maakt het dan gemakkelijker voor mij. Maar toch merk ik nog steeds dat ik wat terughoudend ben. Op probeer soms een gast te vermijden en aan me collega over te laten. Tenzij ik alleen er voor sta.

Met de telefoongesprekken gaat het ook beter, als ik achter de receptie zit en de telefoon gaat dan neem ik het op. Meestal als de persoon aan de lijn geen moeilijke vragen stelt kan ik het gesprek goed afronden. Als er wel vragen zijn die ik zelf niet kan beantwoorden dan vraag ik aan een collega die het wel weet of die het gesprek wilt overnemen, dit zeg ik dan ook tegen de persoon aan de lijn.


Telefoons opnemen is geen probleem meer. Ik neem ze nu gewoon op omdat ik weet dat ik toch geen andere oplossing is. Met lastige vragen vraag ik om hulp maar als ik het weet dan help ik diegene. Gesprekken voeren komt niet vaak voor tijdens deze stage maar toch is het altijd lastig vooral als het met een totaal vreemde is. Ik weet soms niet hoe ik me moet gedragen bij een bepaald persoon en wat ik wel allemaal mag en kan zeggen. Bij het inchecken van gasten gaat het prima, ik kan ze goed helpen en weet meestal wat ik moet doen. Ik heb tot nu toe geen problemen gehad, tenzij de gast Franstalig is dan laat ik het aan iemand anders over. Toch probeer ik het soms te vermijden maar als ik alleen ervoor sta heb ik geen keus dan moet het gewoon en dan ga ik er gewoon voor.


5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar