Zoeken

#3 Hoe ziet een werkdag voor mij eruit?

Beste lezers,

Ik werk nu toch al een paar weken. Ik word steeds meer comfortabel in mijn werk en begin het elke dag nog leuker te vinden dan de dag ervoor. Ik bouw ervaringen op die ik de rest van mijn leven nooit meer zal vergeten. Ik ben echt trots dat ik deze kan heb mogen aangaan. Ik krijg hier ook steeds meer vrienden die ik straks heel erg ga missen. Ik heb hier al een soort eigen familie op gebouwd. Dat bedoel ik letterlijk, we hebben een ding onder sommige staff leden. We hebben al een vader (ik), een moeder en we hebben ook meerderen kinderen en een grootvader. We zijn allemaal gekken maar dat maakt dit werk nog leuker. We krijgen de kans om ons als volwassen kinderen te gedragen om kinderen hier een mooie week te geven. Hoe geweldig is dat?


Nou hoe ziet mijn werk hier eruit?

7:00 De wekker gaat af. Nog even bijkomen van de dag ervoor. Opstaan, werkkleding aan en naar beneden kijken op het rooster welke activiteiten je in de morgen mag geven. Ons rooster is nooit vast. Soms veranderd welke activiteit je hebt 10 minuten voor je activiteit. Maar dat maakt niet uit, ik heb er zoveel al gegeven dat ik elke wel aan kan. Je ziet op het rooster welke activiteit je hebt, je kijkt welke school, groep, aantal kinderen, leeftijd, belangrijke aantekeningen en waar je ze moet ophalen. Voor de rest moet je kijken met wie je moet wisselen na je eerste activiteit en welke activiteit je de kids naar toe moet brengen en je volgende groep moet ophalen. Dit klinkt als veel gedoe en dat is het ook maar ik schrijf me alles op wat zo goed kan ik het nog niet allemaal onthouden.


8:20 Alle staf leden verzamelen zich bij de storage onder een toren. Daar schrijven de teamleiders op dat je aanwezig bent en bespreken ze nog even snel welke activiteiten je hebt. Laten we voor nu maar zeggen dat ik de morgen 2 klim activiteiten op een klim muur mag geven. Daar praat je nog even samen met je staf leden, spreek je de plek af waar je van groep wisselt met de persoon die mijn groep als tweede heeft. De groepsleider spreekt nog even onder de toren belangrijke dingen af en wenst ons een fijne morgen. tot 9:00 zet jij je eigen activiteit op. Ik heb een klim sessie dus moet mijn harnassen en touwen voor op de klimmuur via een systeem op zetten waarin ik getraind ben. Mensen die ook getraind zijn in sessies die touwen bevatten kunnen mij helpen. Daarna helpt iedereen elkaar met hun sessies opzetten. Zodra alles is opgezet is het eindelijk tijd voor de eerste activiteiten.


9:00 Ik moet mijn kinderen ophalen bij afgesproken punt 15. Eenmaal daar worden de kinderen aan mijn overhandigd door hun group leader en breng ik ze naar de klim muur. Maar op de weg daar naar toe moet wel gezongen worden want anders is het zo saai. Gelukkig zijn we al veel liedjes geleerd.


9:00 tot 10:30 Eerste sessie voorbij, de kinderen vonden het geweldig. Ik wissel met de volgende groep en ga door.


10:30 tot 12:00 De eerste twee sessies zitten erop en de kinderen worden terug gebracht naar de group leader. Daarna gaan we lunchen en om 13:45 verzamelen de staf leden weer on de toren voor de middag.


13:45 tot 14:00 opzetten van je activiteiten. een stuk korter maar het meeste staat nog op van de morgen.


14:00 tot 17:00 hierin heb ik mijn laatste 2 activiteiten en dan zit de dag er op. Rond 17:00 tot 18:30 in het diner. En soms heb je het geluk of pech, licht eraan hoe je er tegenop kijkt om nog een avond activiteit te geven samen met een group leader. die duurt van 19:00 tot 20:30 en ook die heb ik meerdere keren gegeven. Ze kunnen soms echt geweldig zijn. Van een kampvuur tot gigantisch verstoppertje door het park.


Het is hard werk en vermoeiend maar na een activiteit met die kids heb je zo'n warm gevoel van binnen en ben je zo trots dat je dit soort werk mag doen. Deze stage zal ik mijn leven lang nooit meer vergeten.


tot de volgende keer,

Groetjes Matthijs :)
86 keer bekeken0 reacties