Zoeken
  • Kev

#3; Gekleurde bergtop

Bijgewerkt: 11 mrt 2018

De oogjes schuiven rustig open, dag drie is aangebroken! Na het ontbijt sprong ik lekker de bus in, bewapend met bammetjes en de camera. Na een korte tour kwamen we aan bij de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, waar je bij binnenkomst een blauwe aura door de vensters zag prikken. Rechts van het altaar stond de Stalingradmadonna, vanuit de Russische vuurketel in de sneeuwstorm is het uiteindelijk in deze kerk gekomen. Nadat we stilletjes de kerk achter ons lieten, was het Bikini winkelcentrum aan de beurt. De plek waar jonge ondernemers een goede kans krijgen om zich te bewijzen en uiteindelijk kunnen ontpoppen tot een top CEO. Frisse etalages en hippe logo's, laten hier een jong en bloeiend deel van Berlijn zien.

Vanuit de bus kon ik het al zien; Charlottenburg. Waar de anderen meteen naar werken als Picasso en Dalí vertrokken, maakte ik met twee anderen een de-tour via Charlottenburg, het imposante kasteel was rijkelijk aangekleed met veel bladgoud en spiegels. Alles was in overdaad aanwezig, de macht van blauw bloed. Mijn wijsvinger klikte hier de camera roodgloeiend, elke shot legde een combinatie van kunst en geschiedenis vast. Na dit bezoek maakte ook ik mijn entree bij de grote kunstenaars, kenmerkende werken en prachtige outsiders lieten je watertanden.


Ja Kev dat is allemaal heel leuk, maar waar komt die titel nu vandaan? Nou dat zal ik je vertellen; Teufelsberg, de mooiste puinhoop ter wereld. Deze berg is letterlijk vormgegeven door rubber en ander afval. Qua fotografie kon ik er eindeloos los gaan. Ik zie het als een interactief guerilla-museum waar graffiti artists extra schoonheid op de muren toevoegen op plekken waar verbetering wenselijk is. Oude gebouwen en gangetjes zitten vol met een wijd scala aan kleuren. Vandaag was het weer flitsend en kleurrijk, tot morgen!


-Kev
26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland