Zoeken

#3 Better a good neighbour than a far away friend

Weer een spreekwoord die is vertaald naar het Engels, iedereen weet nu wel waarom. Ik ga het eens over de relaties hebben die hier zijn ontstaan.


De allereerste dag was het meest moeilijk omdat iedereen alleen kwam dus sneller ging praten met elkaar, voor Matthijs en mij was dit minder leuk want wij praatte toen alleen met elkaar.


Uiteindelijk hadden we wel een streepje voor omdat we niet uit Engeland zelf kwamen, iedereen wilden natuurlijk weten waar we vandaan kwamen en welke taal we dan spraken (en het liefst dan ook iets zeggen in het Nederlandsom hun Nederlandse skills te kunnen laten horen). De meeste mensen konden alleen bepaalde woorden zeggen zoals: 'Goedenacht', 'slaaplekker' of 'ja'. Maar het verbaasde me toen iemand achter me stond en 'Het is een nacht begon' te zingen van Guus Meeuwis. Ik begon meteen te lachen en vroeg me af waarom hij het kende omdat hij niet uit Nederland kwam. Later bleek dat hij een ex-vriendin had in Nederland.


Ook nog een leuk weetje tussendoor: Als ik het koud heb ga ik raar bewegen om het maar iets warmer te krijgen. (het is nu een dans genaamd 'The Femke').


Nu we in Windmill Hill zijn is de groep eigenlijk alleen maar nog hechter geworden en zijn we als een soort familie. Tuurlijk ik heb voorkeuren met wie ik omga maar iedereen gaat wel met elkaar om. De familie is zegma begonnen omdat ik en Aaron veel met elkaar opschoten en elkaar veel deden 'plagen' dus vaker riep ik Matthijs dat hij me moest komen helpen. Een keer tilde Aaron me op en draaide me rond en Matthijs greep meteen in als een soort vader. (nou raad maar eens wie de soort vader van de familie is). Dan hebben we nu ook nog een moeder (Emma) en broertjes en zusjes.


Elke dag leer ik weer nieuwe mensen kennen die ook hier komen werken. (en soms ook nog wel eens bij de familie komen).


Van de mensen in Nederland hoor ik eigenlijk vrij weinig alleen mijn vriend, ouders en opa. Anders dan gedacht maarjaa…..


Tot de volgende blog.


Seeya!

x Femke

95 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland