Zoeken
  • Kev

#2; Puur cultuur

Bijgewerkt: 11 mrt 2018

Dag twee brak aan. Vandaag begonnen we bij 's werelds bekendste hutje; het historische Checkpoint Charlie. De plek waar planeet aarde in 1961 haar adem inhield. Communisme en kapitalisme stonden hier lijnrecht tegenover elkaar. Waar één individu het lot van de wereld in zijn handen had, los die ene kogel en de apocalypse is nabij!


Maar gelukkig gebeurde er niets en bleven de kernkoppen achter slot en grendel. De spanning zou de gehele Koude Oorlog nog aanhouden, maar de wereld bleef intact.


De Berliner Dom was next on the list. Het gigantische gebouw schreeuwt om aandacht. En als je er dan midden in staat begrijp je waarom; een gigantische koepel en een vlijmscherpe afwerking in elke hoek.


Van Alexanderplatz liepen we via de 'Berlijnse Asperge' (reusachtige tv-toren) richting het Hackesche Höfe. Deze kleine steegjes gaven een sprookjesachtig Berlijn aan, een vrij Berlijn. Kunstenaars uit alle windhoeken hebben hier hun stempel gezet, deze diversiteit maakt dit stuk Berlijn uniek. Ook hier hebben we weer lekker ons cameratje leeggeklikt.


In het Neues Museum kregen we geschiedenisles op alle fronten, van het oude Egypte naar de viking-tijd. Van alle kanten werden we bestookt met cultuur, storytelling en above all; authentieke schoonheid.


Na ons gezamenlijke diner in de stad, liepen we naar onze laatste bestemming; het Holocaust Museum. Een museum dat bij ieder mens een indruk zal achterlaten, waaronder de emotionele brieven van overledenen. Hoe had dit ooit kunnen gebeuren? En zoals het museum zelf meldde; dit mag nooit. meer. voorkomen!


Kortom; ook vandaag was er weer genoeg te doen. We hebben mooie maar ook trieste dingen gezien. We leren meer en meer van Berlijn én onszelf. Dag drie, here we come.


-Kev
22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland