Zoeken

#2 De Engelse cultuur - Wat een verschillen! + Mijn aller eerste activiteit met de kinderen.

Hallo beste lezers,


Vanaf vandaag ben ik hier officieel 3 weken en wat een wereld aan verschillen is het eigenlijk hier in Engeland. Ik kan het nog steeds niet bevatten dat ze hier elke morgen bij het ontbijt steeds opnieuw bonen in tomaten saus hebben met vettige worstjes! Ik pak me gewoon een kom met muesli en brood en dan vind ik het prima.


En die accenten hier! heerlijk! zo gek dat de helft van de zinnen die je hier hoort altijd het woord 'sorry' erin hebben. Ik ben ook nog steeds een woord aan het zoeken voor bij het eten want in Nederland zeggen we vaak smakelijk voor het eten maar hier is daar gewoon geen woord voor. Ik en Femke hebben ook eindelijk de bus gepakt om het dorpje in de beurt te bezoeken. Sommige bussen hebben gewoon een tweede laag bovenop de bus! Kunnen we dat niet in Nederland ook krijgen? echt gaaf! De winkeltjes zijn ook heel leuk, we hebben onze hele kamer met allemaal lekker Engelse snoep gevuld! 1 ding waar ik ook op de verkeerde manier ben achter gekomen is dat als je twee vinger de lucht in steekt alsof je een 'peace' symbool maakt dat het schijnbaar iets beledigend's betekent? Dat wist ik dus niet maar gelukkig snapte ze dat ik er niks verkeerds mee bedoelde. Ook overal op straat zie je allemaal kinderen met zo'n mooie uniformen lopen want die moeten ze dragen op school. Aan de ene kant vind ik het echt super maar op een andere manier weer niet.


Voorgister 27-02-2019 heb ik eindelijk mijn eerste activiteit mogen geven aan een groep kinderen en man wat was het spannend. De activiteit die ik mocht geven heet: Tunnel Trail. Ik zal even uitleggen wat het is. Het zijn allemaal buizen die door de grond heen gaan die allemaal naar kleine kamertje leiden die dan een gat bovenin hebben om als instructor in te kunnen komen in geval van nood. Echt super leuk. 90 minuten lang duurde 1 sessie. Ik stond s'morgens vroeg op om 7:00 uur, 7:45 breakfast en om 8:20 verzamelen met alle anderen. Inschrijven, spullen klaarzetten en om 9:00 begint mijn eerste sessie met een groep van 10 kinderen. Maar ik was niet de enige die Tunnel Trail aan het geven was. Tegelijkertijd was ook een andere jongen genaamd Aaron die ik kende van de training ook zijn eigen sessie aan het geven. Aangezien we beide 10 kinderen hadden van dezelfde school hadden we samen met de lerares afgesproken de spellen samen te geven. Als eerste een warm up. We moeten de kinderen wel eerst leren hoe je door een tunnel kruipt door met zen allen op de grond te gaan liggen en verschillende spellen te doen. Daarna gaan we naar een oefen tunnel. Een groot en een zo klein waar ik bijna niet door heen kwam. Snel nog 1 klein oefen spel en door naar de hele baan met de volle 20 kinderen. Eerst deden we een spel genaamd 'zombie tag' hierbij waren 2 kinderen de zombies en moest de rest proberen te overleven voor 5 minuten. We hadden bij de 2 ronde besloten er een dokter bij te doen en je kunt waarschijnlijk wel raden wat die kon doen. Daarna hebben 'treasure hunt' gedaan waarbij je allemaal verschillende plastic balletjes in de kamers verstopt en mogen ze samen werken om zoveel mogelijk ballen te verzamelen terwijl ze maar 1 per keer mochten dragen. En zo was mijn eerste activiteit gedaan. Het was heel spannend, die kinderen spreken beter Engels dan mij maar het ging ondanks alles toch best vloeiend. De kinderen vonden het ook heel leuk.


Tot de volgende keer!

29 keer bekeken0 reacties