Zoeken

#2 Bring life into the breweryWeer een nieuw spreekwoord want ja dat is mijn humor. Ik ben nu aangekomen op Windmill Hill en dit is mijn permanente verblijf. Ik denk typ maar nog eens een blog over mijn activiteiten. (foto's van onderweg en aankomst. We stopten ergens waar je die leuke kaart had van Yoda moest hem er even bij zetten).


Dus ik heb al certificaten (alleen voor PGL) gehaald voor:

- Probleem oplossen;

- Pijl & boogschieten;

- Avond activiteiten;

- Sport activiteiten;

- Zintuig training;


Probleem oplossen

Bij probleem oplossen doe je spellen waarbij de kinderen voor (iets bijna onmogelijks) worden gezet en ze dit moeten oplossen. Bijvoorbeeld: je zet alle kinderen op 1 lijn (stoeprandje) dan zeg je tegen ze dat ze op een volgorde moeten gaan staan bijvoorbeeld van klein naar groot, leeftijd, geboortedatum etc. Maar de kinderen mogen niet van de lijn afkomen anders moeten ze weer helemaal opnieuw beginnen. Als het is gelukt voeg je aan de activiteit dingen toe zoals: je mag niet meer praten, en je mag geen handen gebruiken.


Pijl & boogschieten

Bij pijl en boogschieten heb ik geleerd om het goed uit te leggen aan de kinderen en ook spellen te doen in plaats van alleen maar schieten. Voor het uitleggen heb je 5 pijlen nodig. de 1ste voor het stil voor te doen, de 2de voor het te demonstreren met uitleg, de 3de voor het 'ineens te vergeten' en de kinderen het te laten zeggen terwijl jij het uitvoert, 4de voor als 1 pijl valt en de 5de voor als er iets (een diertje) over de baan zou lopen.


Avond activiteiten

Dit zijn allemaal spellen die tot een uiteindelijk doel leiden. Dit kan zijn: Robot wars, Splash, Quiz, Disco, Photo challenge, Wacky races etc. Deze vinden wij heel erg leuk om te doen. Zeker als je eens iets nieuws moet doen zijn deze het leukste om uit te voeren. Ik heb net met een groep de Photo challenge gedaan, helaas kan ik het filmpje niet doorsturen die we net hebben gemaakt (Harlem Shake) want de WIFI is niet zo goed.


Sport activiteiten

Bij sport activiteiten bedoel ik echt niet alleen maar voetbal enzo… Ik bedoel daarmee hele aparte spellen zoals volleybal met een zeil, tennisballen vangen met een pion en al die soort dingen.


Zintuig training

Bij zintuig training heb je spellen dat je geblinddoekt een parkour gaat lopen waarbij je alleen elkaar mag aanraken of een touw. Ook heb je de Chinese whistle dat is eigenlijk gewoon het fluisteren van iets in iemands oor die het daarna doorvertelt aan de ander totdat het bij de laatste persoon uitkomt (als heel iets anders).


Als je nou over een van die activiteiten meer zou willen hebben uitgelegd door mij voor school ofzo, stuur me even een berichtje dan leg ik ze iets meer gedetailleerd uit ;)


Tot de volgende blog.


Seeya!

X Femke
69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

#10 wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd over de Duitse cultuur, ook de Duitse spraak heb ik flink verbeterd. Verder heb ik ook geleerd om veel zelfstandig te zijn.

#9 terug naar Nederland

Helaas werd mijn stage vroegtijdig beëindigd. in plaats van 1 februari moest ik al 1 november maar huis. Ik heb rustig de auto ingepakt tussen mijn laatste dienst door en ben de 2 uur weer terug naar