Zoeken
  • Rowan

16-03-2020........01-02-2020: vol spanning en vertrouwen vertrek ik naar Duitsland om een van mijn grote dromen werkelijkheid te laten worden. werken met de mooiste machines op aarde achtbanen. vanuit een onverwachte hoek uit Duitsland heeft het bedrijf Mack-Rides mij de kans gegeven om te werken en leren binnen een professioneel en een van de wereldleidende achtbaan fabrikanten. Om dan daar naar binnen te lopen was,is en blijft een onwerkelijk gevoel. Alles ging top helemaal zoals je van tevoren gehoopt had, we vlogen door het project heen en niets leek ons tegen te houden om het project aftenronden voordat mijn stage periode voorbij was. En dan boem ineens gebeurt er iets in de wereld wat niemand zag aankomen. Begin maart kreeg ik al gouw in de gaten dat met de Covid-19 situatie om ons heen het niet lang meer kon duren voordat dit ook invloed zou krijgen op mijn situatie. In het begin was het nog allemaal we zien wel komt wel goed we redden dit tot en met 30-April maar naar maten de dagen voorbij gingen werd het in plaats van maanden, weken, de weken werden dagen en de dagen werden helaas voor mij op 16-03-2020 uren. Toen ik deze dag op stage aankwam wist eigenlijk iedereen al hoever het was alleen niemand sprak het uit. Uiteindelijk hebben we toch maar besloten om te kijken hoe we verder gingen en hebben ik en Marcel (stagebegeleider) een oplossing gezocht voor de huidige situatie. Met iedereen op Mack-Rides en school overlegt te hebben hoe we beste verder konden hebben we met zijn alle besloten dat ik dezelfde dag nog de laatste dag op locatie in Waldkirch zou maken. Gelukkig was het bedrijf heel gemotiveerd om ook voor mij de juiste oplossing te vinden en hebben we samen met school en Mack-Rides afgesproken dat ik alle overige taken vanuit thuis af zou maken om toch zover te komen en dat ik aan mijn examen kan beginnen in Mei (mocht de situatie weer naar normaal lopen). Al met al was dit niet mijn favoriete dag op stage en was het niet alleen voor mij moeilijk om afscheid te nemen maar ook voor mijn stage begeleider aangezien we er beide van overtuigd waren dat we de opdracht 100% af zouden kunnen krijgen onder normale omstandigheden en zij ook wisten hoeveel deze stage voor mij betekende. Deze stage was voor mij ook niet zomaar een stage maar een droom waar ik sinds kleins af aan naartoe gewerkt heb en alles voor gedaan heb om werkelijkheid te maken. Om het dan op deze manier te moeten zien eindigen voelt dan ook alsof er een mes in je rug gestoken wordt met niemand die je daarvan de schuld kunt geven. Zelfs na een week blijft het moeilijk om aan de manier waarop dit zo abrupt ten einde is gekomen te denken.

Al met al kan ik niet terugkijken naar deze anderhalve maand bij Mack-Rides als een slechte of weggegooide periode ik heb ontzettend genoten van elke seconde dat ik daar was. Ook heb ik vanuit het bedrijf alle vertrouwen gekregen die ik nodig had, meerde malen heb ik van verschillende mensen gehoord dat als ik de persoon blijf die ik nu ben met hetzelfde vertrouwen in mezelf en doorzettingsvermogen dat ik toon, als ik daarmee door blijf gaan dat ik precies eindig op de plek waar ik als kleine jongen van gedroomd heb. Om deze uitspraak te horen van de mensen die de goden in jouw wereld zijn betekent dan ook heel veel voor me.

Een hoop dingen die ik graag nog had willen doen in de omgeving heb ik helaas nog niet kunnen doen maar dit is een goede reden om nog eens terug te keren.

Ik wil hier wel nog even duidelijk vermelden dat ik NIET door Mack-Rides naar huis gestuurd ben of door school terug naar Nederland gehaald ben. De situatie die zich voorspeelde heeft te maken met het feit dat meerde collega's op een andere locatie moesten werken en wat sommige misschien zelf ervaren nu thuis moeten werken om op hun kinderen te passen. Dit betekende voor mij dat er niemand meer op kantoor was om mij ter plekken te begeleiden en hebben we de keuze gemaakt om dan niet alleen in Duitsland op het appartement te blijven zitten maar thuis in Nederland me thuiswerk te maken. Mack-Rides heeft mij ook duidelijk aangegeven dat als deze situatie er niet geweest was ik nu nog altijd gewoon in Duitsland zat. Ook gaan we samen met Mack-Rides kijken hoe ik de overige tijd die ik nu niet heb kunnen uitzitten in Duitsland later in kan halen. Ook dit straalde vanuit het bedrijf weer een hoop vertrouwen naar mij uit aangezien zij met dit idee kwamen.

a big thank you to the people at Mack-Rides who made one of my dreams become a reallity and as i told you before a wise big german man once said I'll be back!!!!!

don't watch the clock do what it does. keep going

86 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

De voorbereiding

In december 2019 ben ik op “sollicitatie” gesprek geweest bij Buffel Outdoor met 3 mede studenten in Oldenzaal op het hoofdkantoor. Het was een leuk gesprek met mooie instructie weekenden in Nederland